Ana içeriğe atla

Seo Uyumlu Makale Nedir? Nasıl Seo Uyumlu Makale Yazılır?

1. Anahtar kelime araştırmanızı yapın .

Yine de sitenize içerik gönderecekseniz, Google’ın çabalarınızı fark ettiğinden emin olmak için zaman ayırabilirsiniz.
Kişilerin aradığı anahtar kelimeleri ve kelime öbeklerini öğrenin (rekabet edebileceğiniz şeylerin yanı sıra) ve kendinize bir anahtar kelime elektronik tablosu yapın . Anahtar kelimelerinizi içeriğinizde kaç kez çalıştığınızı takip edin ve hedeflediğiniz anahtar kelimeler için nerede yer aldığınızı izlemek için doğru araçları kullanın. SEMrush bizim favorimiz - aslında, SEMrush'u çok seviyoruz, onlarla ortaklık ortağı olduk ve buraya  tıkladığınızda 7 günlük ücretsiz deneme süresine sahip olacaksınız.
Nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? SEO için anahtar kelime araştırması için kapsamlı kılavuzumuza göz atın .


2. Anahtar kelimeleri işe koyun.


Bir zamanlar, bir SEO içerik yazarı olmak sadece kopyaya anahtar kelimeler atmak anlamına geliyordu - ama oyun artık böyle oynanmıyor.
Hedef anahtar kelimenizi makalenizin içine dahil etmek hala iyi bir fikir olsa da, kopyanızı anahtar kelimelerle doldurmak gerçekten kadranı fazla hareket ettirmeyecektir ( ve çoğu zaman ona zarar verir ). Herhangi bir SEO stratejisinde olduğu gibi, taktik olmalısınız.
Anahtar kelimenizi başlığa, ilk 300 kelimeye ve ilk H1 veya H2'ye ekleyin (yine de, her ikisine de vurmanız gerekmediği unutulmamalıdır - yalnızca birinde olduğundan emin olun). Bundan sonra, anahtar kelimenizin varyasyonlarını kullanmaya çalışıyor olmalısınız.
Ek bir not olarak, anahtar kelimenizi kopyaya sığdırmak asla zor olmamalıdır. İdeal olarak, anahtar kelimeniz yazarken doğal olmalı - jibberish yazmaya başladığınızı düşünüyorsanız, çok ileri gittiniz.
Unutmayın, arama motorlarını kullanan insanlar bu ifadeyi arıyorlar çünkü bu konuda daha fazla bilgi edinmek / satın almak istiyorlar, bu yüzden aradıklarını onlara vermek mantıklı geliyor. Bunu yaparsanız daha fazla tıklama alırsınız - bu profesyonel SEO makale yazarları için ticaretin püf noktalarından biridir.

3. İnsanların umursadığı bir şey hakkında yazın.

Herhangi bir SEO yazısı yazmaya başlamadan önce kendinize şunu sorun: kimin umrunda?
Burada sıkıntılı olmayacağız - çok sık, makale yazarları gerçek bir sebep olmadan, arkasında gerçek bir strateji olmadan sadece içeriğe pompalarlar. Gerçek insanların bu şeyleri okumak istediğini unutuyorlar - gerçekten Google'ın algoritmaları için yazmıyorsunuz, insanlar için yazıyorsunuz!
Yazarken, okuyucularınıza daima bir tür değer sunmaya çalışmalısınız. Onlara kimsenin yapamayacağını ne söylersin? Hangi hizmeti benzersiz sağlayabilirsiniz? Başka hiçbir yerde bulunamayan hangi bilgileri paylaşabilirsiniz?
Hiç kimse sizin gibi işinizi bilmiyor - bu yüzden SEO avantajınıza kullanın.
Olmazsa, en azından işletmeyle ilgili haberleri tartışabilirsiniz. Şüphe duyduğunuzda, SEO anahtar kelimeler listenize bakın ve bu anahtar kelimeleri ne tür bir liste, bağlantı yemi veya derinlemesine yayınlar üzerinde çalışabileceğinizi görün. Bazı uzmanlarla röportaj yapmaktan korkmayın (eğer onları alıntılarsanız ve yayınlarınızdaki uzmanlıklarını öne çıkarırsanız , içeriğinizi sosyal kanalları üzerinden paylaşma olasılıkları artar - bu şekilde, daha büyük ağlardan yararlanarak boyutu artırabilirsiniz kendi).

Dijital Pazarlama Eğitim Paketleri

4. Teknik SEO'nun temellerini bilir

Sitenizde dizine eklenmemişse, dünyadaki tüm anahtar kelime optimizasyonu size yardımcı olmaz.
Bir yazar olarak, bir sitenin nasıl taşınacağını bilmeniz veya bir etki alanının tamamında HTTPS'yi etkinleştirmeniz beklenmez. Bir tarama bütçesini nasıl en üst düzeye çıkaracağınız konusunda gerçekten bir bilginiz yoktur ve JavaScript'i küçültme hakkında bir bilginiz yoktur. Ancak, teknik SEO hakkında birkaç şey bilmek sizi daha iyi bir SEO yazıcısı yapabilir.
Öncelikle, Google’ın sayfaları nasıl taradığını ve bağlantı otoritesini nasıl dağıttığını anlamak bir strateji oluşturmanıza yardımcı olabilir. Ne de olsa, içerik yazmak sadece tekil bir blog yazısı yazmakla ilgili değil - bir demetini yazmak (ve bağlamak) ile ilgilidir.
Blogunuzun nasıl yapılandırıldığını iyi bir şekilde anladıysanız, her şeyi biraz daha verimli hale getirmeye yardımcı olabilirsiniz - bu, yayınlarınızdan birine yapılan bir geri bağlantı sitenize maksimum fayda sağlayacaktır.
Aynı zamanda bir web sitesini sadece anahtar kelimelerden daha fazlası için nasıl optimize edeceğinizi anlamanıza yardımcı olur.
Resimlerinizi küçük tutmak, belirli bir sayfada çok fazla sayıda açılır pencere bulunmamasını sağlamak veya blog yazılarınızın dizine eklendiğinden emin olmak için bir SEO yazarı olarak sahip olmanız gereken tüm becerilerdir.

Ücretsiz bir teknik SEO denetimi edinin

Aşağıdaki formu doldurun, size bir saat içinde üst düzey bir SEO denetim raporu gönderelim. Organik site trafiğinizi etkileyebilecek ilk 3 teknik SEO sorununu öğreneceksiniz.
Ücretsiz SEO Denetiminizi Alın

5. Saymak için yeterince uzun olun.

Tabii ki, 100 kelimelik yeni içerik hiç yeni içerik olmamasından daha iyidir - fakat bir Tweet'te gerçekten ne kadar değer sunabilirsiniz?
Arama motorları daha uzun bloglara ve makalelere tercih etme eğilimindedir ve iyi bir sebepten dolayı. En az 600 kelime çekmeye çalışın, ancak 1000 veya daha fazlasına ulaşabilirseniz, bunun için gidin.
Arama motorlarının en az 2.000 kelimelik “derinlemesine” içeriği destekleme eğiliminde olduğunu gösteren çok sayıda araştırma yapıldı - bu çalışmayı kendimiz ve müşterilerimiz için gördük ve TCF'nin en popüler blog yayınlarının çoğu 1.500 kelime. İçeriğiniz ne kadar uzunsa, okuyucularınıza ne kadar değer verirseniz ve hemen çıkma oranınızı düşürme şansınız o kadar yüksek olur. (Bundan bahsetmişken…)
seo blog yazarları için seo blog

6. Analitiklerinizi izleyin.

SEO yazma ateş ve unutma - sadece içeriğinizi yayınlamamalı ve uzaklaşmamalısınız.
Aslında, içeriğinizi Google Analytics’i kullanarak düzenli olarak izlemeniz gerekir. SEMrush'taki kişilertarafından toplanan verilere göre , sitede geçirilen süre, hemen çıkma oranı ve oturum başına sayfa sayısı, anahtar kelime yoğunluğundan daha önemlidir (eğer daha önemli değilse).
Bunu düşündüğünüz zaman, bu şaşırtıcı değil. Sitenizin hemen çıkma oranı yüksekse, bu, sitenize gelen ziyaretçilerin uzun süre kalmayacağı, muhtemelen sayfanızın aradıkları bilgileri sağlamadığı anlamına gelir. Hemen çıkma oranınız yüksekse, sayfanızın uygun anahtar kelimeler için optimize edilme olasılığı yüksek.
Profesyonel bir SEO içerik yazarı Google Analytics’i kontrol ediyor
Hemen çıkma oranınızın üst üste fırlamasına neden olabilecek içerikle ilgili olmayan birçok şey olduğu konusunda uyarılmanız gerekir.
Agresif pop-up'lar, yavaş yükleme süreleri, iğrenç reklamlar veya resimler ve diğer çirkin tasarım öğeleri ziyaretçileri uzaklaştırabilir. SEO tabanlı iyi içerik yazmak sadece ekranınızdaki kelimelerle ilgili değil, aynı zamanda ziyaretçilerinizin onları nasıl gördüğüyle ilgili. Kötü tasarım tarafından gizlenmişlerse, kimse onları okumak için etrafta dolaşmayacak.
Web içeriği yazımınızın optimizasyonunu optimize edin.
Blog oluşturma platformunuz olarak WordPress kullanıyorsanız, faydalanabileceğiniz birçok ücretsiz çevrimiçi PR aracı (eklenti şeklinde) vardır. İçerik Fabrikasında, diğerleriyle birlikte Yoast ve Shareaholic kullanıyoruz . Ücretsiz ve kolay web PR, "şimdi yükle" bağlantısını tıklatmak kadar basittir.

7. Çalışmanızı düzenleyin.

Profesyonel SEO makale yazarları ve düzenli insanlar arasındaki temel fark , kendini düzenleme için bir gözdür.
OpenOffice, Google Dokümanlar ve Microsoft Word gibi programlar bunu kolaylaştırıyor - kırmızı ve yeşil dalgalanmalar çoğunu veriyor. Estetik açıdan hoş bir biçimlendirme için göze sahip olmak da önemlidir. Süper uzun paragraflardan ve millerce süren cümlelerden uzak durun.
Yapabiliyorsanız, yayınlanmadan önce bir başkasının işinize göz atması iyi bir fikirdir. Bir SEO yazarı (ya da editörü) olmasa bile, ikinci bir göz kümesi hataları kaçırmak için çok kolay olabilir.

8. Kendi çevrimiçi PR ajansınız olun.

Taze içeriği yazıp gönderdikten sonra, SEO çalışması yalnızca yarısı tamamlanmıştır.
Tüm web içeriği yazımının son adımı kendi çevrimiçi PR ajansınız olarak hareket etmektir - içeriğinizin her yerine bağlantı. Bloglara yorum yapın ve sitenize geri dönün. İçeriğinizi Reddit ve StumbleUpon'a gönderin. Sosyal medya yönetimi ve web içeriği yazma el ele gider ve yeni makale veya blogunuzdaki “Yayınla” düğmesine basar basmaz, kalbinizi atmanız gerekir.
Daha fazla PR tavsiyesi ister misiniz? 5 DIY İnternet Halkla İlişkiler İpuçları bölümüne göz atın .

9. Bir SEO yazma uzmanı olmanın zaman alacağını anlayın.

SEO yazma bir beceridir - ve diğer her beceri gibi, bir gecede usta olmayacaksınız.
Ama işte sorun - bu tamamen sorun değil. Görüyorsunuz, SEO içeriği yazarken, her zaman geri dönüp içeriğinizi düzenlemek, analitikleriniz size belirli bilgiler vermeye başlarken düzenlemek isteyeceksiniz. İlk denemede altın vurmasanız bile, sıralamaya başlayana kadar içeriğinizi mükemmelleştirmeye devam edebilirsiniz.
Aynı şekilde, yazdığınız her içerik hala kemerinizde başka bir çentiktir.
Bununla birlikte, SEO yazma ile herkesin başarılı olamayacağını söyledi.
Herkes uzman bir yazar değil ve bir yazma geçmişiniz yoksa, mücadele edebilirsiniz. Tavsiyemiz, öğrencinin kolej denemesini yapmak. Elinden geleni yap ve neler yapabileceğini gör. Birkaç ay sonra, sadece işe yaramazsa, sizin için yapması gereken ek eğitim, içerik yazma hizmeti veya içerik pazarlama şirketi bulabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Sanırım bu bilgilendirme yazısı da 5.maddenin hakkını vermiş :)

    YanıtlaSil
  2. Harika , bilgilendirici bir yazı olmuş .

    YanıtlaSil
  3. çok bilgilendirici bir yazı olmuş. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Faydalı bir yazı olmuş emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tekel Bayiler Kaç Para Kazanıyor?

SİZCE BİR TEKEL BAYİ AYLIK NE KADAR PARA KAZANIYORDUR? Bir tekel bayinin aylık ne kadar para kazandığını hiç düşündünüz mü? Belki düşündünüz, belki daha önce hiç böyle bir şeyi merak etmediniz. Düşünen arkadaşlar illaki olmuştur, eğer bir hesaplama veya bir kaynağa bakmadan gözünüzün gördüğü ve aklınızda kaldığı kadarı ile bir kazanç tablosu oluşturursanız bu kazanç ortalama 3-4-5 bin gibi mablağlar olmuştur. Böyle düşünmekte haklısınız başlarda bende sizler gibi düşünüyordum, ancak bu yazıyı okuduk dan sonra aklınıza "Tekel bayi mi açsam acaba?" sorusu geleceğinden emin olabilirsiniz. KALİTELİ BİR TEKEL BAYİ İŞLETEN BİRİSİ GÜNDE KAÇ SAAT ÇALIŞIYOR Tekel bayi işletmenin yüksek kazanç gibi güzel yanları olsa da kötü yanlarıda bulunmaktadır. Bir tekel bayi'nin ana hedefi tabiki alkol satmaktır. Bir tekelin en çok kazandığı saatler 18:00 ila 00:00 arasındadır. İnsanların geneli gündüzleri boş vakit bulamazlar. Bazıları gündüzleri çalışır, bazılari eğitim hayat

İnternetten Nasıl Kaliteli Resim Bulunur?

İnternetten Nasıl Kaliteli Resim Bulunur? Merhaba arkadaşlar, zaman zaman herkes güzel bir görsel ihtiyacı içerisine düşmüştür. Görsel ihtiyacınızı tabiki internetten karşılayacaksınız. Ancak internette ki resimler arasında kaliteli bir fotoğraf bulamıyor olabilirsiniz. Kaliteli bir fotoğraf buluyorsunuz boyutu sıkıntılı çıkıyor, boyutu istediğiniz gibi fotoğraf buluyorsunuz kalitesi kötü oluyor. Bir türlü işinize yarayacak kalitede görseller bulamıyorsunuz. Kaliteli fotoğraf nereden bulabilirim diye düşüncesine illaki kapılmışsınızdır. "Google Görseller" bence fotoğraf konusunda geri kalmış olabilir. Bu yazımızda sizlere internetten kaliteli resimleri nasıl bulacağınızı anlatacağım. Umarım işinize yarar. Google her bakımdan görsel olarak yetersiz olduğu ortada. Buna altarnatif olarak bazı araştırmalar ve kendi bilgilerime dayanarak sizlere internetten nasıl kaliteli resimler bulacağınıza dair bilgiler vereceğim. YANDEX GÖRSELLER İnternetten rahatlıkla kaliteli

Dünyanın En İlginç Gelenek ve Görenekleri

Kimi zaman kendi coğrafyamızda bile şahit olduğumuz gelenek ve görenekler bizi oldukça şaşırtıyor. Peki ya dünyada gelenekler ne durumda? Haydi beraber en ilginç ve göreneklere göz atalım. Dünya üzerine her toplumun kendine has gelenek ve görenekleri bulunmaktadır. Bazı gelenek ve görenekler duyduğumuz ilk anda bize oldukça garip gelebilir.  Bizde sizler için en ilginç gelenek ve göreneklerini derledik. Haydi beraber göz atalım. Dünyanın En İlginç Gelenek ve Görenekleri 8. Tazmanya Tazmanya  için okuyacağınız bu gelenek midenizi biraz bulandırabilir. Bu geleneğe göre kocaları vefat eden kadınlar , kocalarının cinsel organını boynuna takmak zorundadır. Tazmanya'da  bu gelenek kadınların gurur duyarak yaptıkları bir eylemdir.  7. Tayvan Oldukça ilginç ve yaşadığımız coğrafyaya oldukça aykırı bir gelenek de  Tayvan'dan . Bu geleneğe göre yeni  evlenecek gelin adayı eğer bakire  ise  damadın akrabalarından bir kişiyle  ilk kez  ilişkiye girer . Bu ilişkinin oldukça